Hvad gjorde CO2PENHAGEN unik?

CO2PENHAGEN: EN NY VISION OM AT INTEGRERE GRØNNE TEKNOLOGIER MED KUNST OG MUSIK.
CO2PENHAGEN var verdens første kunst- og musikfestival baseret udelukkende på vedvarende energi, produceret lokalt på festivalpladsen. Festivalen var CO2-neutral og bidrog samtidig med overskydende grøn energi til det danske el-net.

Udover at generere vedvarende energi gjorde CO2PENHAGEN også brug af de nyeste grønne teknologier for at skabe sjove og unikke oplevelser for festivalens gæster. Festivalen blev således Danmarks hidtil mest innovative showcase på det grønne område og skabte opmærksomhed omkring det faktum, at miljø, teknologi, design og sjove oplevelser går fint i spænd med hinanden.

Festivalen blev opbygget gennem et samarbejde mellem kunstnere fra ind- og udland, studerende fra landets uddannelsesinstitutioner og samarbejdspartnere fra danske virksomheder.

 

CONNIE HEDEGAARD: Tænk nyt, tænk fremad, tænk ud af boksen

 

Forskerne i FN’s klimapanel fortæller os, at der skal handles nu, hvis vi skal nå at bremse konsekvenserne af klimaforandringerne i tide.
I 2050 skal der være plads til ni milliarder på kloden, hvor der nu er seks en halv milliarder. Alle de mange milliarder har en drøm: At leve materielt på første klasse lige som os andre med hus og biler og energiforbrug og så videre. Hvad ville så egentlig være det værste ved, at der var blevet udviklet nogle mere energieffektive måder at transportere sig på og producere på? At klodens ressourcer blev udnyttet mere effektivt?
Jeg ser klimaet som en driver for noget, vi er nødt til at gøre noget ved under alle omstændigheder.
Derfor er der brug for, at alle tager et medansvar og for alle de gode ideer. Men gode ideer skal blomstre. Det er CO2PENHAGEN – verdens første CO2-neutrale festival et glimrende eksempel på. Her er innovative løsninger skabt, fordi kreative og fremadskuende mennesker har tænkt på tværs og har gidet gøre det. Det er lige til at blive inspireret af.
God fornøjelse

Connie Hedegaard

 

Hvem er vi?

 

NINA LOUISE JENSEN – ARKITEKT (MAA) OG FESTIVAL ORGANISATOR

Nina Louise Jensen er uddannet Arkitekt (MAA) fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun har arbejdet som projekt manager og event- organisator og er én af medstifterne af CO2PENHAGEN Festival.

Herudover har Nina arbejdet med nutidig arkitektur og event-udvikling på Roskilde Festival og bidraget til- samt editeret en bog om nutidig arkitektur omkring Roskilde Festival.

In 2010-2011 var hun med til at skabe og designe den svenske festival, FUTUREPERFECT– en Skandinavisk festival for ny bæredygtig levevis, og her bringe verdensledere til at tage hånd om bæredygtig udvikling.

For mere information:
nina@co2penhagen.com
+4522678831

KATRINE VEJBY – RADIOPRODUCER, JOURNALIST, FESTIVAL ORGANISATOR

Katrine Vejby, radio journalist og medstifter af verdens første CO2-neutrale festival. Som 19-årig flyttede Katrine til England og påbegyndte en 10-årig karriere som radio producer hos BBC World Service. Først på ungdoms-og musikprogrammer og efterfølgende som producer på radio-dokumentarer gennem 7 år.

I 2007 vendte hun tilbage til Danmark, hvor hun var med til at udvikle “Nyhedssministeriet”, et dagligt nyhedsmagasin på TV2 Radio. Hun arbejdede også som editor på Nyhedsministeriet, som senere vandt “Radiodays” prisen for bedste nyhedsprogram i Danmark.

Katrine er i øjeblikket i gang med at etablere en marketing- og PR platform for den danske vandteknologi-industri. Hun er ligeledes ved at afslutte en bog om CO2PENHAGEN Festival omkring grøn kommunikation og grønne events.

I November 2011 er hun med til at kuratere en udstilling om CO2PENHAGEN Festival i Customs House i Sydney.

For mere information:
katrine@co2penhagen.com
+4528506764
www.katkatkat.com

Warning: Undefined array key "plang" in /customers/a/2/d/co2penhagen.com/httpd.www/wp-content/themes/fresh-compact/footer.php on line 22 Warning: Undefined array key "plang" in /customers/a/2/d/co2penhagen.com/httpd.www/wp-content/themes/fresh-compact/footer.php on line 22