Hvad pressen skrev

KultuNaut gav søndagens CO2PENHAGEN 5 stjerner

…denne sensommerfestival-søndag i Lyngby var meget, meget langt fra, hvad man ser på en smattet Roskilde-søndag. Dette var til sammenligning en havefest med luxuriøse intim-koncerter suppleret med lidt frivillig fysikundervisning og økologisk øl og mad. Det lyder sært, men tilsyneladende nød stjernerne det lige så meget som publikum. Faktisk sad Mikael Simpson en god del af koncerten på scenekanten, kiggede sine tilskuere i øjnene og improviserede dele af teksterne.
Læs hele anmeldelsen her

KultuNaut: Anmeldelse CO2PENHAGEN Festival lørdag, 4 stjerner 

..Da det blev tid til at et af landets absolutte nationalbands, selveste TV2, skulle give den bæredygtig gas på festivallens største scene stimlede publikum grundet lidt regn sammen i sceneteltets ly, læ og grønne energispare-lysshow til en intens og intim koncert der bød på alle bandets store hits, et humoristisk og uforglemmeligt rap-indslag, saxofoner og soloer.
Læs hele anmeldelsen her

Gaffa: 5 stjerner til Mercury Rev

‘Fantastisk’, ‘dybt imponerende’, ‘blændende’ og ‘afsindigt funky’ er blot nogle af superlativerne, når GAFFA anmelder Mercury Rev’s optræden lørdag på CO2PENHAGEN. Se her hvordan du sikrer dig billetter til koncerten søndag! Det er de helt store ord GAFFAs musikanmelder, Nynne Hein Møller, har fremme i sin beskrivelse af The Mercury Rev Clear Light Ensamble’s unikke optræden på CO2PENHAGEN lørdag aften:"Den musikalske udvikling bevæger sig konstant nye, interessante veje og kommer til at ende i en aldeles fascinerende kulmination. Den sidste af de 10-12 kortklippede film ‘Flugten’  skiller sig nemlig ud fra mængden af de øvrige, ganske abstrakte klip ved i højere grad at have en handling. En mand løber så hurtigt, han kan gennem både by- og naturlandskaber, og denne flugts intensivitet får bandet musikalsk illustreret på helt tryllebindene vis. En fantastisk afslutning, hvor al energi topper og efterlader én dybt imponeret"
Læs hele anmeldelsen her

AVISEN.DK: Fatman redder reporter-team

Ved Co2penhagen-festivalen reddede landets måske mest korpulente DJ en flok journalister fra den totale ydmygelse.
Master Fatman var lørdag eftermiddag ude i en redningsaktion af den mere grønne og kuriøse slags. Ved den miljøvenlig Co2penhagen-festival i København måtte Fatman’en komme et lidet veltrænet hold af Newspaq-reportere til undsætning, da de kæmpede om, hvem der kunne producere mest strøm på motionscykler.
Læs hele artiklen, september 5, 2009

TV2 LORRY: Verdens første klimavenlige musikfestival

Man kan sagtens feste med alt hvad dertil hører uden at skabe klimaforandringer. Sådan lyder budskabet fra verdens første CO2-neutrale festival CO2PENHAGEN…
Se TV-indslaget om CO2PENHAGEN, september 5, 2009

GAFFA: CO2PENHAGEN er åbnet

Fredag klokken 12:00 trykkede den amerikanske ambassadør i Danmark på knappen, så verdens første CO2-neutrale musikfestival kunne gå i gang. Mercury Rev er festivalens hovednavn, og GAFFA fik en snak med forsanger Jonathan Donahue.
Læs hele artiklen her september 5, 2009

INFORMATION: ‘Klima skal ikke være et modefænomen’

Musikfestivalen Co2penha-gen vil have teknologien og kunsten til at mødes. Med populærmusik, lysinstallationer og fodboldkampen Danmark-Portugal på klimavenlig storskærm lokkes gæster til Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby. Her vil de blive præsenteret for et omfattende kulturprogram pakket ind i et stort fokus på den teknologi, der får det hele til at ske. Solceller, bioethanol, rapsolie og motionscykler driver anlæg, scener og barer, mens alt lys er lavet med den energibesparende LED-teknologi.
Læs hele artiklen her September 5, 2009

METROEXPRESS: Fest for en lykkelig fremtid

Øllerne er kolde, og der er mange af dem. Kunstnerne er nogle af Danmarks største, og nej, de spiller ikke akustisk. Der er lysshow og dans og i det hele taget gang i den. Men det hele er CO2-neutralt og bæredygtigt.
Læs hele artiklen her, September 4, 2009

WEB TV: ET GRØNNE OMRÅDE: Verdens første CO2-neutrale festival i gang

Der var prominent besøg på DTU fredag, da verdens første CO2-neutrale musikfestival "CO2PENHAGEN" blev skudt igang. USAs ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton, åbnede festivallen sammen med CO2PENHAGENs bestyrelsesmand Sven Krogstrup og de to initiativtagere, Nina Louise Jensen og Katrine Vejby. Læs hvad den amerikanske ambassadør sagde, da hun åbende festivalen. 
Se web-indslaget her, September 4, 2009

COPENHAGEN POST: This is how festivals of the future will be run

More than 40 artists will be performing at the festival over the weekend, many of whom have waived their fee. Among the performers will be Camille Jones, Dúné, Bjørn Svin, Kiss Kiss Kiss, Ginger Ninja, When Saints Go Machine, Karsten Pflum, Stolenwatch and Striving Vines.  There’s a bit of something for everyone with punk, pop, indie, R’n’B, electronica, techno, disco, hard rock and even opera all covered.
Læs hele artiklen her, September 4, 2009

INGENIØREN: CO2-neutral festival på DTU drives af gæsternes affald

Lysshows, store højttalere og kolde øl i litermål koster energi. Derfor skal gæsterne på den CO2-neutrale festival Co2penhagen, der finder sted på DTU i denne weekend, fodre festivalens kraftværk med affald, for eksempel service af træ. Læs hele artiklen her, September 4, 2009

JYLLANDSPOSTEN: BBC-journalister cykler til København

Fra Tower Bridge til DTU Lyngby. Der bliver trampet i pedalerne for et bedre klima, når 10 cyklister kæmper sig fra London til København. BBC-journalisterne Emma Thomas og Rebecca Meyer har taget teten på cykel-missionen.

"Vi syntes, at det var dobbeltmoralsk at købe en billig flybillet for at komme til CO2PENHAGEN. Så vi tog cyklen for at vise, at man kan rejse CO2-neutralt. Vi var inspireret af den danske cykelkultur,” siger Emma Thomas.
Læs hele artiklen her September 4, 2009

 iBYEN TV: Cykl en halv time og hør en times koncert

Se WEB TV-indslaget her, September 4, 2009

URBAN: Festival helt uden CO2

"Kvotesystemet medfører ikke, at der samlet set bliver mindre CO2 i verden. Priserne er for lave. De rige lande bruger penge, de alligevel har og de fattige lande sælger kvoter, de alligevel adrig ville have brugt." Læs hele artiklen her, September 3, 2009

BERLINGSKE TIDENDE: BBC-journalister cykler til Danmark

"København er en berømt cykelby, som London er meget inspireret af. Nu hvor London står over for at begynde sin egen cykelrevolution, ser vi specielt hen mod Københavns succeser som innovativ cykelby, siger han til festivalen."
Læs hele artiklen her, September 3, 2009

LA REPUBLICCA.IT, September 3, 2009

iBYEN: Eurythmics-stjerne sender koncert til Lyngby

Det er Dave Stewart selv, der har taget kontakt til folkene bag Co2penhagen, fordi han synes, initiativet er godt. Men selvom den engelske stjernes skærmoptræden bliver speciel, er han ikke den eneste, der tager turen fra Los Angeles til Lyngby uden at brænde en masse co2-kvoter af.
Læs hele artiklen her September 1, 2009

DR.DK: Klimavenlig musik på DTU

Festivalen er spækket med velkendte musiknavne og sprøde toner. På scenen vil navne som TV2, Lars H.U.G. og Mikael Simpson vise, hvad de formår at skabe med toner og vokal på scener, der er udstyret med lavenergi LED-lys. LED-lys minder mere om dagslys i forhold til andre lyskilder og bruger mindre strøm end traditionelle glødepærer.
Læs hele artiklen her, September 1, 2009

AOK: TV-2 nu også uden CO2

Denne weekends store co2 neutrale musikfestival – verdens første af slagsen – får nu tilføjet et sidste skud CO2 neutral energi i form af TV 2 og Mikael Simpson. Den energirigtige festival har i forvejen sammensat et flot program med de amerikanske eksperimentalrockere Mercury Rev som hovednavn.
Læs artiklen her, August 31, 2009

URBAN: Grønne fadbamser

Studerende knokler for at skabe kolde fadøl uden brug af strøm.
Læs hele artiklen her, August 31, 2009

BT: Strøm på – uden strøm

Det er den første festival af sin art i verden.Det vil således være masser af strøm på, når supernavne som TV2 og Lars H.U.G. i næste weekend går på scenen på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Men ikke én forstærker eller spotlight vil været stukket i en traditionel stikkontakt.
BT: Strøm på – uden strøm August 31, 2009

GAFFA: TV-2 hopper med på klimavognen

Hvordan netop TV-2 har tænkt sig at kombinere deres musik med de nye teknologier, vides endnu ikke, men alt tyder på, at CO2penhagen Festival forsøger at inspirere deres udøvende kunstnere til at tænke ud af boksen.
Læs hele artiklen her, August 31, 2009 

CAMINO: Mercury Rev på CO2-neutral musikfestival August 26, 2009

DEADLINE DR2: CO2-neutral festival

Initiativtager deltager i Deadline til en snak om CO2-kvoter.
Se indslaget her, August 24, 2009

Det Grønne Områdes Lokalavis: Verdenssensation på DTU

En af måderne festivalen undgår CO2 på, er ved at lade områdets lokale skoleklasser cykle mod hinanden på specielle kondicykler. Cyklerne er forbundet til en DJ-scene, og jo mere skoleklasserne cykler, jo højere spiller musikken.
"Elcyklerne viser, hvordan man på en sjov måde kan hjælpe miljøet. Når skoleklasserne konkurrerer mod hinanden om at genere mest energi, er det ikke bare en fed måde for klasserne at lave noget sammen på, men også en god måde at lære om klima," siger Katrine Vejby, der også fortæller, at der stadig er et par ledige pladser på cyklerne for interesserede skoleklasser.
Læs hele artiklen her August 24, 2009

Boligmagasinet: 5 fede events du ikke må gå glip af

Fra den 27. august til 6. september løber Københavns første designuge af staben.
Se fem begivenheder du ikke må misse her, August 20, 2009

Denmark.dk: CO2PENHAGEN – the world’s first CO2-neutral festival

“It is going to be wild and visionary. CO2PENHAGEN will be an entertaining event unlike anything we’ve ever seen before. The festival states Denmark’s position as a frontrunner within user driven innovation and design”.
Læs hvad Udenrigsministeriet skriver om festivalen her
, August 20, 2009

Frederiksberg Lokalavisen: Fest drevet på grøn energi

CO2PENHAGEN er en videns- og kulturfestival, der har vedvarede energi i fokus – vel at mærke på den sjove måde…
Læs artiklen her, August 13, 2009

AOK: CO2-neutrale film

14. august inviterer CO2PENHAGEN til gratis filmaften på grøn energi i Landbohøjskolens gamle drivhus.
Læs artiklen her, August 12, 2009

Soundvenue: Klima-kæmpende Mercury Rev til København

Den amerikanske legender har i samarbejde med Dansk Film Insittut komponeret ny musik til en række gamle danske stum- og avantgardefilm, der vil blive opført live sammen med en række gæstekunstnere både om lørdagen og søndagen. Danske navne som When Saints Go Machine, Dúné, Lulu Rouge, Bjørn Svin, Kiss Kiss Kiss vil ligeledes optræde til festivalen, og fælles for alle koncerterne er, at energien vil blive produceret on site fra en Stirling-motor, en Viking forgasser, og en generator, som kører på 2. generations bioethanol og rapsolie. Altså CO2-neutralt.
Læs hele artiklen her, Juli 20, 2009

Gaffa: Mercury Rev til CO2PENHAGEN

Verdens første CO2-neutrale musik-, kultur- og kunstfestival afvikles til september i København med Mercury Rev som hovednavn.
Læs hele artiklen her, Juli 20, 2009

AOK: Storladen amerikansk rockband på bæredygtig festival

Storladen amerikansk rockband spiller sammen med en række store danske navne på bæredygtig københavnsk musikfestival.
Læs artiklen her, Juli 19, 2009

Børsen: Verdens første CO2-neutrale musikfestival Juli 16, 2009

Jyllandsposten: Festival er med på den grønne bølge

Tre dage i september er DTU i København vært for verdens første CO2-neutrale kultur-, kunst- og musikfestival. Her kommer cykler til at generere energi til dj-pulte, dansescene og blendere, mens gasserne fra bl.a. afbrændt træflis og trætallerkner skal lyse to dages fest op.Ifølge arrangørerne bliver festivalen Co2penhagen 100 pct. selvforsynende, og al opkøb af CO2 kvoter er derfor bandlyst.
Læs hele artiklen her, Juli 16, 2009

Politiken: CO2-neutral festival er på vej

På scenen træder et spinninghold i pedalerne for at generere energi til musikken. Det er fremtiden, hvis alt går som ildsjælene bag verdens første CO2-neutrale festival håber.
Læs hele artiklen her, Juli 07, 2009

Ingeniøren: Kondicykler og affaldsforgasning holder gang i dansk klimafest

»Den nørdede verden kan også godt være funky. Energien, der bliver brugt til festivalen, er alt sammen CO2-neutral, og installationerne er energieffektiviserede.«

Sådan lyder det fra Katrine Vejby, journalist, den ene halvdel bag projektet Co2penhagen, der skal være verdens første CO2-neutrale festival.Sammen med arkitekt Nina Jensen har hun igennem et år arbejdet på festivalens koncept. En gruppe Ph.D-studerende fra DTU kaldet ‘Energy Crossroads’ og studerende fra landets design- og arkitektskoler har været med på den teknologiske og kreative del.
Læs hele artiklen her, Okt. 14, 2008

DTU-Nyt: Klimafestival vinder pris

Verdens første CO2-neutrale festival, CO2PENHAGEN har vundet en særpris for sin innovative tilgang til formidling af klimaproblematikken. Prisen blev uddelt af Berlingske Tidende, Mandag Morgen og PriceWaterhouseCoopers under Nordic Climate Solutions-konferencen i Bella Centret. Christian Motzfeldt, direktør for Vækstfonden, overrakte prisen.

”Denne her ide er ganske enkelt så innovativ, at den fortjener en pris, selv om den er anderledes end de øvrige nominerede. Der er jo ikke tale om en virksomhed, som kan skalere op og på den måde reducere ressourceforbruget i verden. De kan i stedet være med til at skabe opmærksomhed og debat, som kan have stor betydning. De sætter fokus på de mange energiløsninger, der findes på et universitet som DTU” fortæller han.
Læs hele artiklen her, Nov. 27, 2008

 

 

 

Warning: Undefined array key "plang" in /customers/a/2/d/co2penhagen.com/httpd.www/wp-content/themes/fresh-compact/footer.php on line 22 Warning: Undefined array key "plang" in /customers/a/2/d/co2penhagen.com/httpd.www/wp-content/themes/fresh-compact/footer.php on line 22