ZONER

Mange prominente lokale og internationale musikere og kunstnere støtter CO2PENHAGEN. Det anderledes festival-setup har givet inspiration til at arbejde på nye måder.

Lover Earth (Dave Stewart fra Eurythmics og Mark Warford) leverer en live-koncert transmitteret fra L.A., hvormed der spares CO2 ved ikke at flyve til og fra festivalen. Det amerikanske band Mercury Rev har valgt at samarbejde med Det Danske Filminstitut omkring at komponere sound track til danske stumfilm fra 1910-1940erne og fremviser resultaterne på festivalen.

Store mængder energi er blevet sparet ved at designere har skabt innovative installationer på de to scener og anvendt LED-lys i stedet for almindelig belysning. Det betyder, at du kan opleve fantastiske koncerter og smukke lysshow baseret på vedvarende energi og energieffektiv LED-belysning.

Læs mere her om hvad du kan opleve i Music Zonen

 

VI ER ENERGIEN!

Activity Zonen sætter mennesket og dets energiskabende evner i fokus. Med sloganet ‘Get on your bike – and there’ll be music and light’, udgør   DJ-scenen selve hjertet i Activity Zonen.

Her finder du 16 specialkonstruerede eTenzor-motionscykler, som omsætter dine benkræfter til strøm til højtalere og LED-belsyning mens forskellige hold konkurrerer om at generere mest energi.To store skærme gør det muligt for publikum at følge med i hvor meget energi, der bliver genereret.

Vores funky sundheds-guru, Oscar Umahro styrer vores fantastiske smoothie Bar. Her kan du nyde en velfortjent smoothie blendet på den energi, DU har skabt.

Læs mere her om hvad du kan opleve i Activity Zonen

CO2PENHAGEN demonstrerer hvordan teknologi kan integreres i samfundet på en kreativ og æstetisk måde, og i Lounge Zonen får kunstnere og designere mulighed for at eksperimentere med nye artistiske udtryk.

Området er omgivet af kunstinstallationer skabt af studerende fra den danske Designskole og fra DTU. I én af installationerne lavet af kunstnergruppen Totem Collective og en gruppe ingeniører, kan festivalens gæster hoppe fra én træstub til den næste for at aktivere sensorer som dernæst ændrer farverne på den LED-beslysing, der er installeret i de omkringstående træer.

I Lounge Zonen kan du flyde ud og slappe af mellem koncerterne. Loungens sofaer er lavet af genbrugsplast og oplyst indefra med energisparende LED-lys.

Læs mere her om hvad du kan opleve i Lounge Zonen

GODDAG FREMTID!

Et af målene med CO2PENHAGEN er at kombinere det, som Danmark er bedst til – teknologi, design og arkitektur – med bæredygtighed. Explore Zonen er et udstillingsvindue for innovative cleantech-løsninger og en platform for at etablere tværfaglige samarbejdskonstellationer. Et helt område er for eksempel dedikeret til bæredygtig arkitektur, hvor festivalens gæster kan deltage i levende diskussioner om morgendagens grønne byer.

Festivalens gæster kan test-køre elektriske øko-biler udviklet af studerende på DTU eller feste i “Disko-bussen”, som kører på biogas. De kan også kaste sig ud i et vand-cykelspil udviklet af studerende fra DTU, som har samarbejdet med Grundfos om at demonstrere brugen af pumper i en ny sammenhæng.

Dansk national radio sender live fra festivalen og broadcaster blandt andet en hip-hopsang om 2. generation bioethanol og absorptionskøling, komponeret her i Explore Zonen.

Træd ind i en spændende og innovativ verden og del dine idéer omkring  bæredygtighed med andre festivalgæster, virksomheder og politikere i Grundfos’ idéboks, “FUTURE-NOW”.

Læs mere her om hvad du kan opleve i Explore Zonen

Filosofien bag Food & Fuel Zonen er at kombinere “mad til mennesker” med “affald som energi”. Med det formål at reducere festivalens CO2-aftryk er hovedparten af festivalens mad tilberedt af økologiske ingredienser, produceret lokalt. Eftersom nedkøling er en af de største energi-slugere på en festival, er frosne ingredienser undladt.

Hvor nedkøling er nødvendigt, som f.eks. i vores CO2CKTAIL BAR, bruges absorptionskøling, hvor overskudsvarmen fra rapsolie-generatoren bruges til nedkøling.
Det er også i Food & Fuel Zonen at CO2PENHAGEN under sloganet ‘Affald bliver til rockmusik’ sætter spot på genbrug. Maden serveres på tallerkener lavet af træ mens glas og bestik er lavet af majsstivelse.

Med hjælp fra “Waste for Fuel” bannere kan festivalens gæster sortere deres affald i tre forskellige beholdere: organisk, ikke-organisk og træ. Al organisk materiale kan efterfølgende bruges til at fodre Stirling motoren og Viking forgasseren, som til gengæld generere energi til festivalen. Halvtreds tallerkener kan skabe nok energi til en sang på den store scene1

Læs mere her om hvad du kan opleve i Food & Fuel Zonen

Warning: Undefined array key "plang" in /customers/a/2/d/co2penhagen.com/httpd.www/wp-content/themes/fresh-compact/footer.php on line 22 Warning: Undefined array key "plang" in /customers/a/2/d/co2penhagen.com/httpd.www/wp-content/themes/fresh-compact/footer.php on line 22